Courgettekoekjes

Aantal: 20 koekjes
Tijd: Uurtje

Benodigdheden:

  • Zeef
  • Zwaar bord
  • Grote kom
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Oven

Ingrediënten:

  • 700 gram courgette, geraspt
  • 2 eitjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes tijm, gerist en gehakt
  • Mespuntje gerookte pimentón (picante)
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 60 gram bloem
  • Mespuntje bakpoeder
  • Zonnebloemolie

Hoe maak je dit:

  1. Doe de courgette in een zeef, doe er peper en zout over en meng door elkaar. 
  2. Zet er je allerzwaarste bord op, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de courgette lekt. Laat voor 20 minuten uitlekken. Knijp daarna het laatste vocht eruit.
  3. Doe het ei, ui, knoflook, tijm en pimentón in een kom en klop alles door elkaar. Meng de Parmezaanse kaas, bloem, pakpoeder en courgette er doorheen. Laat dit even 5 minuutjes rusten.
  4. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en laat de pan heet worden, maar niet zo heet dat de olie gaat walmen.
  5. Schep een flinke lepel van het deeg in de pan en druk de koekjes plat met de achterkant van een lepel. Bak de koekjes aan elke kant in 4 minuten goudgeel.
  6. Leg de gebakken koekjes in een ovenschaal en plaats deze in de oven om de koekjes warm te houden. 
  7. Neem een koekje mee naar de tuin voor Anna en Fabio ;)

De koekjes zijn 3 tot 4 dagen houdbaar.

Recept van Mari Maris