Flammkuchen met Chioggia-bietjes en tijm a la Ingrid

Aantal personen: 4 personen
Tijd: 40 minuten

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten:

  • 260 gram flammkuchendeeg
  • 150 gram geitenkaas, gebrokkeld
  • 250 gram crème fraîche
  • 4 takjes tijm, gerist en gehakt
  • 5 chioggiabietjes, in dunne plakjes geschaafd
  • 1 biologische citroen, geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie met truffelaroma

Hoe maak je dit:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat en rol de flammkuchen uit op het bakpapier.
  3. Meng de geitenkaas met de  crème fraîche, en smeer uit over het deeg.
  4. Verdeel de tijm over de crème fraîche met geitenkaas. 
  5. Bak de flammkuchen in 15 minuten gaar.
  6. Blancheer in de tussentijd de bietenplakjes 1 minuut in kokend water en spoel af onder koud water. 
  7. Meng de bietenplakjes met de citroenrasp en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  8. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bietenplakjes over de flammkuchen.
  9. Gegarandeerd succes (ook bij vleeseters)!

Recept van onze abonnee Ingrid en een beetje van de Ap.