Gevulde zapallito met couscous en feta

Aantal personen: 4 personen
Tijd: uurtje

Benodigdheden:

  • Ovenschaal
  • Oven
  • Koekenpan
  • Bakje
  • Kom

Ingrediënten:

  • 4 kleine zapallito's of 2 grote zapallito's 
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (meer is altijd goed)
  • Grote hand snijbiet
  • 100 gram couscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • Hand rozijnen (geweekt)
  • 100 gram (vegan) feta (gekruimeld)
  • Klein handje pijnboompitten (of zonnebloempitten - geroosterd)
  • 2 eetlepels zwarte olijven (grof gehakt)
  • Takjes tijm
  • Paar trostomaten
  • Olijfolie
  • Peper
  • (Zee)zout

Hoe maak je dit:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij de bovenkant van de zapallito's eraf (als een dekseltje) en hol de zapallito's uit met een lepel. 
  3. Snij de vulling grof en zet weg. 
  4. Vet de binnenkant van de zapallito's in met olijfolie en bestrooi met zeezout.
  5. Vet ook de ovenschaal in met olijfolie en plaats de zapallito's in de ovenschaal. Bak de zapallito's 30 minuten gaar, zodat ze nog wel stevig zijn, maar zacht genoeg om te eten. 
  6. Ondertussen fruit je de ui en knoflook in de koekenpan in wat olijfolie. Voeg daarna het vruchtvlees van de zapallito's toe en bak op hoog vuur, zodat het vocht eruit verdampt. Voeg daarna de snijbiet toe, en doe hetzelfde. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
  7. Doe de couscous met de gekruimelde bouillon in een bakje en zet net onder water met gekookt water. Wacht 10 minuten totdat de couscous het water heeft opgenomen en roer dan alles door elkaar. 
  8. Doe daarna de feta, olijven, rozijnen, pijnboompitten, vruchtvlees met snijbiet, en de couscous in een kom en hussel alles door elkaar. 
  9. Vul de zapallito's en plaats het dekseltje er bovenop. Leg de trostomaten samen met de zapallito's en de ovenschaal en bak het in de oven voor 10 minuten, totdat de tomaten zacht zijn. 
  10. Buon apetito!