Onze Groenteboer Vreeland
Er zijn geen groentepakketten meer beschikbaar voor dit seizoen. Meld je aan voor de wachtlijst.

Rondleidingen
Kom langs op de tuin. We vertellen je meer over regeneratieve landbouw, de tuin en hoe we zijn gestart.

Kookworkshops
De kookworkshops voor 2023 zitten erop. In maart 2024 worden er nieuwe data bekend gemaakt. Hou ons ook via Instagram in de gaten.
Hoe werkt het?
Onze Groenteboer Vreeland is een CSA-tuin (Community Supported Agriculture). We telen allerlei verschillende soorten groenten en kruiden die we wekelijks van mei t/m november in pakketten klaarzetten op de tuin of in Amsterdam (Oud-West).
In een pakket zit een mix van 6 tot 8 verschillende groenten en kruiden. Je ontvangt ook wekelijks een recept, zodat je lekker met de seizoensgroenten kunt koken.
In de lente is de oogst nog gering en ontvang je minder dan in de zomer als we overvloedig kunnen oogsten. Je deelt samen met de boer het risico van de oogst. Bij een fantastisch seizoen ontvang je meer groenten dan bij een slecht seizoen.
Ter indicatie: van een klein pakket kunnen 1 tot 2 personen eten, van een medium pakket kunnen 2 tot 3 personen eten, en van een groot pakket kunnen 3 tot 4 personen eten.
Groentepakketten
Afhaallocaties in Amsterdam en Vreeland
Je kunt je groentepakket wekelijks ophalen op de tuin in Vreeland of in Amsterdam bij TJIKKO Upside Club op de Bosboom Toussaintstraat in Amsterdam Oud-West.
Klap de juiste week open om te zien welke groenten er in je pakket zitten
Wat zit er in je pakket?
Pakket 1 | 4 mei 2023
- Prei
- Rabarber
- Sla
- Radijsjes
- Bieslook
- Lavas
Check 'Recepten' op de website om te lezen wat je er allemaal mee kunt maken!
Pakket 2 | 11 mei 2023
- Asperges
- Stengelui
- Spinazie
- Sla
- Knoflookbieslook
- Radijsjes*
- Oregano*
*Omdat er niet genoeg radijsjes waren hebben de kleine pakketten radijsjes gekregen en de medium pakketten wat extra spinazie en oregano.
Check 'Recepten' op de website om te lezen wat je er allemaal mee kunt maken!
Pakket 3 | 18 mei 2023
- Sla
- Spinazie **
- Rabarber
- Koolrabi *
- Asperges *
- Bieslook (de bloemen kun je eten!)
- Munt *
- Stengelui
* Afhankelijk van de grootte van je pakket krijg je verschillende groenten, omdat we soms niet genoeg hebben van een bepaald gewas voor iedereen. We verdelen de groenten wel eerlijk per gram en prijs naar de grootte van het pakket.
** Vanwege het wisselende weer is de spinazie soms wat doorgeschoten. Je kunt alles nog steeds heerlijk eten :)
Pakket 4 | 25 mei 2023
- Asperges *
- Mizuna (Aziatische raapsteel)
- Bietjes *
- Ui
- Sla
- Radijs (3 soorten)
- Prei
- Munt *
* Afhankelijk van de grootte van je pakket krijg je verschillende groenten, omdat we soms niet genoeg hebben van een bepaald gewas voor iedereen. We verdelen de groenten wel eerlijk per gram en prijs naar de grootte van het pakket.
** Vanwege het wisselende weer is de mizuna soms wat doorgeschoten. Je kunt alles nog steeds heerlijk eten :)
Pakket 5 | 1 juni 2023
- Sla
- Spinazie
- Rucola *
- Raapstelen *
- Ui
- Knolfookbieslook *
- Koriander
* Check de recepten voor een lekkere pesto!
Pakket 6 | 8 juni 2023
- Lente-ui
- Rabarber
- Asperges *
- Sla
- Ui
- Spinazie
- Rucola
- Radijsjes
- Oregano
* Afhankelijk van de grootte van je pakket krijg je verschillende groenten, omdat we soms niet genoeg hebben van een bepaald gewas voor iedereen. We verdelen de groenten wel eerlijk per gram en prijs naar de grootte van het pakket.
Pakket 7 | 15 juni 2023
- Sla
- Peulen / doperwtjes
Doordat het van een graad of 16 ineens naar 30 graden is gegaan, zijn de peulen in een week tijd hard gegroeid naar doperwten. Blancheer ze even (van veel rauwe peulen krijg je buikpijn) en ze zijn echt heerlijk in bijvoorbeeld een salade. - Tuinbonen
De schil van de tuinbonen eet je niet, je haalt alleen de bonen eruit. Blancheer de bonen. - Radijs
- Biet
De bietjes zijn wat kleiner, omdat we ze per ongeluk iets te dicht op elkaar hebben gezaaid. Ze hadden minder ruimte om te groeien, maar ze zijn net zo lekker! En wist je dat het je blad ook kunt eten in een salade of wok? - Snijbiet
Snijbiet is vergelijkbaar met spinazie. En die prachtige kleuren maken je gerecht geweldig! - Salie
Je kunt de bloem van salie ook eten. - Asperges
Asperges oogst je tot de langste dag van het jaar en dan laat je de plant groeien om te sterken voor volgend seizoen. Er was minder te oogsten omdat veel asperges al tot struiken zijn gegroeid, dus zitten de asperges in het medium en grote pakket.
Pakket 8 | 22 juni 2023
- Chioggiabiet
Het is een verrassing als je de bietjes gaat snijden. Prachtig! Je kunt overigens ook het blad van de chioggiabiet eten. - Knoflook
De verse knoflook is wat klein, maar moest geoogst worden. Anders gaat de knoflook rotten in de bodem. Het geurt en smaakt heerlijk. - Rabarber
De laatste keer rabarber voor dit seizoen. We oogsten tot ongeveer de langste dag van het jaar. Nu kan de plant aansterken voor volgend seizoen. - Peultjes
De peultjes zijn soms verder gegroeid tot erwtjes in verband met het warme weer. - Tuinbonen
Ze zijn enorm gegroeid met de warmte! - Snijbiet
Elke maaltijd ziet er feestelijk uit met alle kleuren van de snijbiet. Je kunt de snijbiet gebruiken als spinazie. Gooi de steel vooral niet weg. - Rucola met bloem
Heerlijke rucola met bloem, die je zeker ook kunt eten. - Kamille
Kom tot rust met een lekker kopje verse kamillethee. - Radijsjes
Dit zijn de laatste radijsjes en zijn alleen in de medium en grote pakketten. - Broccoli
Zoals we in de nieuwsbrief vertelden, zijn de kolen aangevroten door slakken in de natte en koude lente. Er komen nieuwe kooltjes onze kant op, dus iedereen krijgt kool dit seizoen. Voor nu delen we af en toe een kool uit (we houden het bij met een lijstje), omdat er toch wat kolen zijn gelukt! De broccoli is de eerste die we hebben uitgedeeld aan 4 abonnees :) Gooi de steel niet weg! Erg gezond en lekker. - Sla (extra)
Door de hitte van afgelopen weken is de sla enorm doorgeschoten. Hoge torens schieten de lucht in. Toch kun je er prima lekkere blaadjes vanaf plukken en hebben we de sla als extra in de pakketten gedaan.
Pakket 9 | 29 juni 2023
- Rode bieten
Zoet, rood en sappig. Je kunt ook de bladeren eten! - Tuinbonen
Dikke, vette tuinbonen. Omdat ze al wat langer hebben gehangen, zijn sommige tuinbonen zo dik geworden dat ze een extra schilletje hebben ontwikkeld. Je dopt ze eerst, en bij sommigen pel je daarna de bonen nog een keer. - Ui
- Knoflook
- Bloemstengel van knoflook
Als de knolfook gaat bloemen groeit er een bloemstengel. Deze hebben we geoogst en smaakt licht naar knoflook. Lekker om mee te wokken bijvoorbeeld. - Snijbiet
Verrijk je gerecht met de mooie kleuren van de snijbiet. Gebruik het als spinazie. - Pluksla
Pluksla heet zo, omdat de sla niet uitgroeit tot een krop en je het kan voor een tweede keer kan plukken. - Kool (broccoli, savooiekool of spitskool)
Let op! Niet iedereen heeft een kool. Door de slakkenvraat van de lente, hebben we mondjesmaat kolen. Iedereen krijgt uiteindelijk kolen dit seizoen. - Rozemarijn
Waan je in Italië met deze sterke rozemarijn. Lekker in een focaccia (zie recept)! - Bonenkruid
Dit kruid heet zo, omdat het vaak met bonen wordt gegeten. Het kruid gaat de winderigheid van bonen tegen... handig! Goed dus voor de spijsvertering. Het is een overheersend kruid, dus gebruik niet teveel. Het is goed te gebruiken in de Mediterraanse keuken in combinatie met bijvoorbeeld tijm. - Goudsbloem
Deze bloem fleurt de hele tuin op. Men kent de geneeskrachtige werking van calendulazalf, wat helend werkt voor de huid. Je kunt de jonge lichtgroene blaadjes eten en de oranje bloemblaadjes. Versier je bord, pannenkoeken of zet ze in een vaasje :)
Pakket 10 | 6 juli 2023
- Bloemkool / broccoli / spitskool / witte kool / savooiekool
Weer een ronde met verschillende kolen die we konden oogsten. Vanwege de slakkenvraat in de lente hebben we niet voor iedereen dezelfde kool. We hebben jonge kooltjes de grond in gedaan, dus er komt meer kool aan!
Tip: gebruik de 'schelpen' van de spitskool als bakje voor een borrelhap. - Tuinbonen
Een van de laatste rondes tuinbonen. Sommigen hangen al wat langer, die kun je dubbel doppen. Heerlijk door een pasta! - Rode biet / chioggiabiet
Bieten in overvloed. Bak ze in een wok, in de oven of kook ze. Eet de bladeren ook door bijvoorbeeld een salade. Heb je trouwens deze lekkere bietenspread al geprobeerd? - Courgette
Yes! De courgettes zijn er! Je mes glijdt er als boter doorheen. Het wordt weer warm weer, dus marineer ze in een knoflookolie en gril ze op de barbecue. Vooralsnog heeft Vreeland courgette gekregen. Abcoude en Amsterdam volgen snel... - Ui
Verse ui is wat sappiger en lekker door een salade. - Knoflook
De knoflook heeft al iets langer te drogen gelegen, waardoor het een roze kleur krijgt. Mooi! Nooit te schaars met knoflook zijn. Erg lekker en supergezond. Het bevat onder andere vitamine A, vitamine B1, vitamine B3, vitamine B5, vitamine C, mangaan, seleen, fosfor, koper en calcium. Heb je weleens knoflookboter gemaakt? - Snijbiet
Sommige stengels lijken wel zuurstokken. Vrolijk je salade op met de snijbiet. - Bloemstengel van knoflook
Niet weggooien! Snij in kleine stukjes en strooi over je salade, bak ze mee in een wok of mix door de knoflookboter. Alleen de medium en grote pakketten hebben deze gekregen. - Knoflookbieslook
We houden van knoflook ;) Eén van onze favoriete kruiden: knoflookbieslook. Geweldig door de knoflookboter!! - Munt
Draai een bosje munt met je handen een kwartslag zodat de smaak goed vrijkomt, en stop de munt in een kan ijskoud water, of in je thee, of in je limo, of pluk de blaadjes en stop ze in je ijsklontvormpje, of meng de munt door je bietenspread. Wat een mogelijkheden met munt! - Rozemarijn
Perfect voor de focaccia. Alleen de medium en grote pakketten hebben deze gekregen.
Pakket 11 | 13 juli 2023
- Courgette
Wat een joekels!! De meesten abonnees hebben een gigacourgette gekregen. Niet omdat we ze vergeten zijn om te oogsten, maar omdat ze écht ineens gigantisch waren. Ze zijn zo groot, omdat ze veel water bevatten. Daarom is deze courgette goed voor soep en bijvoorbeeld als gevulde courgette. Maak je een originele foto met je megacourgette voor ons? :D - Rode biet / chioggiabiet
Zowel de bieten als de bladeren zijn eetbaar! - Snijbiet
Betover je gasten weer met de bijzondere kleuren van de snijbiet. - Ui
Vers, sappig en in bijna elk gerecht te gebruiken! - Witte kool / spitskool / bloemkool / savooiekool
In alle pakketten zitten kolen. Wist je dat je de bladeren van spitskool goed kunt gebruik als gezonde versie van borreltoastje? - Slamix met blad en bloem van de Oost-Indische kers
Je kunt ze gewoon eten! Bijna te mooi om op te eten... maar het smaakt een beetje pittig. Vooral de blaadjes van de Oost-Indische kers. Tja, hier maak je echt elk gerecht een plaatje van. Was de sla wel nog even goed. - Knoflookbieslook
Waar gebruik je die knoflookbieslook nou in? In ALLES! Dit is echt een van onze favoriete smaakmakers. Snij het fijn en gooi het in een wok, in de salade, in je ovengerecht, op je boterham met kaas of als topping op een toastje. - Salie
De sterke smaak van salie is heerlijk in de Italiaanse keuken. Wil je het een avond simpel houden? Bak de salie in wat boter, meng door je pasta. Olijfolie, zout, peper en je bent klaar. Feest!
Pakket 12 | 27 juli 2023
- Ui
Als je de uit wat fruit in balsamicoazijn, is dat heel lekker in een salade of op een toastje. - Courgette
'My god, wat moet ik met zo'n enorm ding?' We horen je het al zeggen... net als wij, hebben de courgettes een héérlijke vakantie gehad. Tip: Snij in dunne plakken voor op de barbecue of onder de gril. Of hol de courgette uit en vul het met iets lekkers zoals uit dit recept. - Zapallito
Dit is het broertje van de courgette. Perfect om te vullen, zoals je bij een pompoen zou doen. Bewaar het dekseltje, dat ziet er leuk uit op tafel. - Patisson
Het zusje van de courgette! Deze kun je ook perfect vullen, bijvoorbeeld met een Indiase stoofschotel. - Wortels
De eerste zomerwortels! Sommige zijn nog klein, maar kun je lekker snacken. Of je gooit alles in een ovenschaal, beetje tijm, knoflook, olie, peper en zout, en je hebt een heerlijk bijgerecht. - Chioggiabiet
Ze blijven prachtig. - Kool (rode, witte, spits of savooie)
Wist je dat deze kolen perfect zijn voor kimchi? - Snijbiet
- Tijm
- Basilicum
Pakket 13 | 3 augustus 2023
- Bieten (chioggia- of rode bieten)
We horen veel terug dat de bieten thuis juichend worden ontvangen. Ze zijn heerlijk zoet en sappig en op veel manieren klaar te maken. - Courgette
Ja, het is echt courgettetijd zoals jullie hebben gemerkt. Ze blijven gelukkig erg lang goed en je kunt talloze recepten maken. Probeer eens sambal goreng. - Patisson
Deze witte beauty staat geweldig gevuld op tafel. Het is het zusje van de courgette en zo kun je het dus ook gebruiken. - Zapallito
Het broertje van de courgette en te gebruiken zoals je bijvoorbeeld een pompoen vult. - Rode, witte, spits-, of savooiekool
Tip: snij de kool in plakken, verwen ze met olijfolie, knoflook, rode peper en zout, leg ze in de oven en serveer met wat tahini on top. Lekkerrrrr! Er groeien op dit moment nog veel meer kolen, maar die hebben nog even de tijd nodig. - Tomaatjes
De eerste tomaatjes! Het zijn er nog niet veel, waardoor we voor de medium pakketten hebben gekozen. Maar de trossen zijn in aantocht, dus er komt nog genoeg aan. - Komkommers
De eerste komkommers! Zelfde verhaal als de tomaten. - Aardappels
De eerste aardappels! Wat een nieuwkomers in de pakketten. Er zijn nog héél veel aardappels aan het groeien, dus de porties worden groter. - Pruimen
De eerste pruimen! Man, wat zijn ze lekker! Er hangen nog twee bomen vol met onrijpe pruimen, naast de appel- en perenbomen... hmmm. - Knoflook met knoflookbieslook
Favoriet van Anna! De knoflookbieslook is overal in te gebruiken: door een salade, op je boterham met hummus, op je toastjes, door de wok, op een ovengerecht, ga maar door...
Pakket 14 | 10 augustus 2023
- Courgette
Ja, lieve mensen. Het is écht courgettetijd! We hebben weer heerlijke gerechten online gezet, dus inspiratie genoeg, zouden we zeggen. Zoals bijvoorbeeld courgettekoekjes of zachte courgette-knoflooksoep. - Zapallito
Het broertje van de courgette. Wat dacht je van gevulde zapallito met couscous en feta? - Patisson
Het zusje van de courgette. Ziet er feestelijk uit op tafel. Ook perfect om te vullen. - Komkommer
De komkommers zijn wat stekeliger dan van ze je gewend bent, maar ze smaken alles behalve stekelig. Dip ze eens in de hummus! De mediumpakketten hebben komkommers gekregen. - Tomaat
Er komen steeds meer tomaten aan. Deze keer hebben alle kleine pakketten tomaatjes gekregen. - Paprika
Groene paprika's in verschillende maten! - Aubergine
Er was één aubergine perfect om te oogsten. Ons enige grote pakket heeft daarom de allereerste aubergine gekregen. Er volgen er snel meer ;) - (Snack)wortels
De wortels hebben we iets te laat uitgedund. Dat betekent dat we er veel naast elkaar hebben gezaaid en toen ze net opkwamen, niet genoeg hebben weggehaald. Daarom hebben we nu veel kleine worteltjes. Ze zijn echt erg lekker, en we hebben ervan geleerd. - Bieten
Elke week horen we heerlijke recepten met chioggia- en rode bieten. Onze abonnee Ingrid kwam met een superlekker recept aan: flammkuchen met chioggiabiet en tijm! - Aardappels
Lekkerrrr! Anna houdt van gebakken aardappeltjes met mayo en Fabio kookt ze, plet ze en bakt ze. - Ui
Altijd goed in de keuken. - Pruimen
We kunnen al niet van de paarse pruimen afblijven, maar de gele............. - Basilicum
Met de geur van basilicum waan je je even in Italië. Leg het snel in de koelkast, want de tere blaadjes verleppen waar je bij staat. - Bonenkruid
Dit kruid heet zo, omdat het vaak met bonen wordt gegeten. Het kruid gaat de winderigheid van bonen tegen... handig! Goed dus voor de spijsvertering. Het is een overheersend kruid, dus gebruik niet teveel. Het is goed te gebruiken in de Mediterraanse keuken in combinatie met bijvoorbeeld tijm. - Goudsbloem
Je kunt de oranje blaadjes eten en bijvoorbeeld in de salade doen. Maar je kunt ze natuurlijk ook in een leuk vaasje zetten :)
Pakket 15 | 17 augustus 2023
- Tomaat
- Komkommer
- Paprika
- Aubergine
De aubergines zijn nog schaars en heeft niet iedereen gekregen deze keer. We verdelen alles zo eerlijk mogelijk! - Wortels
- Aardappels
- Stokspekbonen
Deze paarse rakkers worden groen als je ze kookt. Het is een mix van sperziebonen en snijbonen, dus zo kun je ze ook gebruiken. Heerlijk in de sambal goreng! - Zapallito
Deze groene pompoen is het broertje van de courgette. Je kunt 'm perfect vullen. Check dit recept! - Snijbiet
- Tijm
- Knoflookbieslook
Pakket 16 | 24 augustus 2023
- Tomaten
We hebben ze in verschillende soorten en maten. Het ras zal je niet zoveel zeggen, maar de smaak zeker! - Komkommer
Niet iedereen heeft komkommer gekregen. Ze zijn wat stekelig, maar perfect om te dippen in hummus. - Aubergine
De paarse ken je, maar we hebben nu ook wat witte, ronde aubergines. Schaars, dus niet iedereen heeft aubergine gekregen. - Paprika
- Sperzieboontjes
- Kolen
Savooiekool, spitskool, rode kool, witte kool of bloemkool. Niet iedereen heeft een kool gekregen. - Patisson
Deze witte beauty kun je goed vullen! - Zapallito
Alleen de grote pakketten hebben een zapallito gekregen. - Aardappels
- Wortels
- Ui
- Basilicum
- Salie
- Tijm
De tijm is van vorige week en kun je ook gedroogd natuurlijk goed gebruiken in gerechten.
Pakket 17 | 31 augustus 2023
- Zapallito / patisson
De zapallito is de 'groene pompoen' en de patisson de witte bloemvormige. Ze stammen allebei af van de courgette en zo kun je ze dus ook gebruiken! - Aardappels
- Wortels
Alleen de medium en grote pakketten hebben een bosje of zakje wortels gekregen. - Tomaten
- Stokspekbonen
Dat is een mix tussen snijbonen en sperziebonen. Je denkt dat ze paars zijn, maar als je kookt worden ze... - Ui
- Knoflook
Vind je dat gepiel met die velletjes ook vervelend? Haal de harde stukjes eraf maar doe niet je best om elk velletje eraf te plukken. Het wordt zacht in je gerecht je ziet ze niet meer terug! Behalve die heerlijke knoflook... - Komkommer / aubergine / extra zapallito of patisson
Alleen de kleine pakketten hebben een van deze gekregen. - Witte kool / savooiekool / rode kool / bloemkool
Alleen de medium en grote pakketten hebben deze gekregen. - Paprika
- Snijbiet
Snijbiet kun je hetzelfde gebruiken als spinazie, zoals in een wok of door een salade. - Peterselie
- Bonenkruid
Dit kruid lijkt het meeste op tijm!
Pakket 18 | 7 september 2023
- Courgette / zapallito / patisson
De planten blijven maar geven! Wist je dat er wel 30 courgettes aan één plant kunnen groeien? - Chioggiabiet / wortels
De wortels doen het dit jaar wat minder goed. We blijven maar zaaien, maar er komt niet veel op. Voor nu was dit het laatste restje wortels, en we hopen dat met deze warme dagen de andere gezaaide wortels nog lekker gaan groeien. Oh, en vergeet niet ook het blad van de chioggiabieten op te eten! - Paprika / peper / komkommer / aubergine
Dit waren de laatste komkommers! De plant hebben we weggehaald, en dus is er weer ruimte voor wat nieuws. Er hangen nog een paar aubergines aan. Daar willen we er volgend jaar meer van! - Spitskool / savooiekool / broccoli
Er groeien nog behoorlijk wat kolen, dus we zetten wat extra recepten online. - Sperziebonen
Mocht je willen weten wat de grootste klus is om te oogsten... yes, de bonen. Maar het is dubbel en dwars de moeite waard. - Tomaten
Er is niet tegenaan de plukken! Wat een hoeveelheid komt er van de planten af. Gelukkig kunnen we veel met tomaten. - Mais
Yes! Als er mais is, weet je dat het eind augustus/september is. We hebben ze voor je voorgeproefd en ze zijn LEKKER! - Slamix van sla, spinazie en raapstelen
De bite van de sla, de frisse spinazie en de bitter van de raapstelen. Wát een combi voor een zomerse salade. - Peterselie
Wij noemen... salade, falafel, soep, pesto, pasta... - Basilicum
De geur alleen al.
Pakket 19 | 14 september 2023
- Broccoli / spitskool / rode kool
Deze keer zijn de kolen beter gelukt dan in het voorjaar! - Tomaten
- Stokslabonen
Vers paars, gekookt of gebakken groen. Wij blijven ervan smullen. Het is een combi van sperzie- en snijbonen. - Tomatillos / pruimen
Tomatillos lijken op tomaten, en smaken naar onrijpe, ietwat zurige tomaten. Ze worden vooral in Mexico gebruikt om salsa van te maken.
De pruimen zijn weer heerlijk. De laatste batch van dit seizoen! Sommige pakketten hebben wat appels gekregen in plaats van pruimen. - Mais
Waar we later achter kwamen was dat de mais van vorige week soms niet goed was. Deze week is alles gecheckt en heeft iedereen een heerlijke kolf mais. - Courgette / patisson / zapallito
- Sla
- Ui
- Munt
Pakket 20 | 21 september 2023
- Courgette of patisson
- Tomaten
- Spitskool / broccoli / witte kool / savooiekool / mais / chioggiabieten
- Boontjes / droogbonen
Droogbonen dop je, net als tuinbonen. Je kunt ze laten drogen en zo een langere tijd bewaren. Je kunt ze ook nu lekker eten door even te koken of mee te bakken in een wok. - Selderij
Ja, wat maak je nou van selderij? Hip Amsterdam doet graag selderij in een smoothie vanwege het hoge gehalte aan vezels, mineral en vitaminen die bijdragen aan de spijsvertering en het immuunsysteem. Je kunt zowel de stelen als het blad eten. Maak er soep van, mix door een salade, gooi het in een ovenschaal óf gebruik het in deze vegan shepherd's pie! - Stengelui
Ook wel lenteui of bosui genoemd. - Paprika / aubergine
Weinig aubergines dit jaar helaas. Staat genoteerd voor volgend seizoen ;) - Basilicum
Tip tegen hangende blaadjes: knip een klein stukje van de steeltjes af en zet in een glaasje water op het aanrecht. Het ruikt niet alleen heerlijk maar je ziet de kracht terugkeren in de blaadjes! - Appels
Alleen de medium en grote pakketten hebben appels gekregen.
Pakket 21 | 28 september 2023
- Courgette of patisson
- Zapallito
- Ui
De kleine en grote pakketten hebben ui gekregen. - Stengelui
De mediumpakketten hebben stengeluit (aka lente-ui) gekregen. - Tomaten
- Paprika, peper of aubergine (of combi)
De gele en rode paprika's deden het niet goed dit seizoen. Ze werden heel snel rot, waardoor we gekozen hebben om ze groen te oogsten. Iets bitterder, maar zeker lekker. Let goed op of je een groene paprika hebt of een groene peper! De aubergines moesten plaatsmaken in de kas voor de nateelt, dus hebben we net iets te vroeg moeten oogsten. - Snijbiet
- Spitskool, witte kool, rode kool of broccoli
- Krop sla of een slamix van Nieuw-Zeelandse spinazie, sla, raapstelen, knoflookbieslookbloemen, Oost-Indische kers blad en bloem en komkommerkruidbloem
Ja echt, je kunt alles eten! - Peterselie
Team
-
Anna
Anna coördineert de tuin en is de creatieveling. Ze ontwikkelt recepten, organiseert de kookworkshops, schrijft teksten, zorgt voor de online content en verwondert zich over al het leven in de tuin.
-
Anja
Anja is de moeder van Fabio en helpt ons vast twee dagen per week in de tuin. Als er iemand kan doorwerken dan is het Anja wel. Deze vroege vogel pakt onder andere zeer efficiënt de pakketten in en is ook te porren voor een bakkie tussendoor!
-
Fabio
Fabio coördineert stichting Onze Groenteboer en houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe regeneratieve tuinen en voedselbossen binnen Nederland en Europa.