Kleurrijke salade van chioggiabiet en geitenkaas a la Nico

Aantal personen: 2 personen
Tijd: 20 minuten

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Dunschiller
  • Zomerse borden

Ingrediënten:

  • 1 stronk witlof
  • 2 chioggiebieten
  • 150 gram geitenkaas
  • Handje walnoten (of andere noten zoals pistache, pecan of amandel)
  • Je lekkerste balsamicoazijn
  • Die ene lekkere olijfolie uit Italië of die van Fabio
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je dit:

  1. Bak in de koekenpan de noten eventjes op hoog vuur. Hou de pan in de gaten! De noten verbanden snel. Laat ze daarna afkoelen.
  2. Snij de onderkant van de witlof af en snij de witlof in de lengte, in dunne, lange reepjes.
  3. Halveer de chioggiabieten en snij met een dunschiller dunne reepjes. 
  4. Hak de afgekoelde noten in kleine stukjes.
  5. Nu gaan we dresseren! Pak je mooiste, zomerste borden uit de kast en leg de witlof in een vorm naar keuze op de borden. Leg daarna de dunne plakjes chioggiabiet op de witlof. Kruimel de geitenkaas over het geheel. Strooi de noten over de kaas en besprenkel de salade met olijfolie en balsamico. Je kunt daarna de salade op smaak brengen met peper en zout. Dan kunnen de gasten ook zelf toevoegen voordat ze gaan eten. 
  6. Buon apetito! 

Dit gerecht is fantastisch gemaakt en doorgestuurd naar ons door Nico, één van onze abonnees die creatief met zijn groenten uit het pakket aan de gang is gegaan!