Marokkaanse peulensalade met yoghurt

Aantal personen: 4 personen
Tijd: 30 minuten

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Kom

Ingrediënten:

  • 4 handen vol peultjes
  • 2 citroenen
  • Die ene lekkere extra vierge olijfolie uit Italië
  • Zeezout
  • Peper
  • Handvol verse munt (fijngehakte blaadjes)
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel komijnzaad (fijngestampt of -poeder)
  • Beetje gedroogde chilipeper
  • Broodkruimels
  • 6 eetlepels (vegan) yoghurt (liefst van de boer!)

Hoe maak je dit:

  1. Snijd de bovenste puntjes van de peulen eraf, inclusief het draadje.
  2. Zet een pan met water op hoog vuur en laat het koken.
  3. Doe de peulen een paar minuten in het kokende water, totdat ze zacht zijn geworden. Dit heet blancheren.
  4. Giet ze af en doe ze in een kom. 
  5. Voeg 1/4e citroen en 3/4e extra vierge olijfolie toe aan de peulen in de kom, en breng op smaak met peper en zout. Doe daarna de munt erbij. 
  6. Vervolgens bak je de fijngesneden ui in een koekenpan met olijfolie, komijn, chilipeper. Als de ui goud begint te kleuren voeg je de broodkruimels toe en bak je deze mee totdat ook deze bruin beginnen te kleuren. Breng op smaak met peper en zout. 
  7. Voeg de ui met broodkruimels over de peultjes en serveer met 2 eetlepels yoghurt en geraspte citroenschil. 

Geniet ervan!