Savooie-notensalade

Aantal personen: 4 personen
Tijd: 45 minuten

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Mooie, grote saladeschaal

Ingrediënten:

  • 50 gram hazelnoten, geroosterd
  • 50 gram pecannoten, geroosterd
  • Ongeveer 0,2 dl witte wijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Ongeveer 1/2 dl notenolie
  • 300 gram savooiekool
  • 100 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • Ongeveer 0,4 dl milde olijfolie
  • Citroensap

Hoe maak je dit?

  1. Mix de helft van de noten met de wijn, mosterd en knoflook. Pureer alles met de mixer. Voeg de notenolie toe en daarna de olijfolie. De marinade moet echt nootachtig smaken, maar niet te zwaar. Breng daarna op smaak met peper en zout en citroensap. 
  2. Meng de helft van de champignons door de dressing en laat dit een half uurtje marineren. 
  3. Snij de savooiekool in kwarten en daarna in reepjes. Hussel de andere helft van de champignons, de andere helft van de noten, de gemarineerde champignons en de savooiekool door elkaar tot een salade. 

De salade is een dag of twee houdbaar, de dressing zeker 5 dagen. 

Recept van Mari Maris