Witte kool met boterige pecannoten

Aantal personen: 4 personen
Tijd: Kort!

Benodigdheden:

  • Wokpan

Ingrediënten:

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 witte kool, in fijne reepjes
  • 4 handjes pecannoten, gebroken
  • Grof zeezout
  • Flinke klont (vegan) boter
  • Olijfolie

Hoe maak je dit:

  1. Bak de knoflook en kool in een klein beetje olijfolie. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrandt en de kool niet kleurt. Blijf de pan schudden. 
  2. Zet de pit na 3 tot 4 minuten lager, zodra de kool soepel begint te worden. 
  3. Voeg de boter, pecannoten, peper en zout toe en schud de pan nog even door. 
  4. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappels. 

Houdbaar voor ongeveer 3 dagen. 

Recept van Mari Maris