Onze crowdfunding campagne is geslaagd!

Update 5 januari 2023 - Onze crowdfunding campagne is geslaagd! Samen met 54 supporters die geloven in regeneratieve landbouw hebben we ons streefbedrag van 40.000,- gehaald. Zo snel en zoveel draagvlak hadden we van tevoren niet gedacht. We komen snel bij alle investeerders terug!

---

We hebben goed nieuws! Zoals je wellicht weet zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen voor Onze Groenteboer. Om deze stap echt te kunnen zetten gaan we crowdfunden.

Sinds 1 december staan we live op CrowdAboutNow en binnen 2 weken hadden we ons doelbedrag van 20.000,- al behaald! We gaan door naar 40.000,- zodat we fulltime kunnen boeren.

Claim je groentepakket, boek een diner voor vrienden en/of familie, reserveer een kookworkshop of support ons door middel van een lening, en help mee aan het herstellen én verkorten van het voedselsysteem!

onzegroenteboer

Ons plan

Onze Groenteboer wordt een kleine tuinderij aan de rand van Amsterdam waar we onbespoten groenten gaan telen en lokaal verkopen in de vorm van groentepakketten. Daarnaast geven we rondleidingen in de tuin en kookworkshops met seizoensproducten rechtstreeks uit de tuin. De groentepakketten variëren van klein, medium en groot en zullen van mei tot en met november (een volledig oogstseizoen) wekelijks af te halen zijn bij afhaalpunten in Vreeland, Hilversum en Amsterdam.

Ken je de documentaire The Biggest Little Farm? Dat gaan wij ook doen! Bijna dan… Onze Groenteboer wordt een regeneratieve tuin waarbij we kwalitatieve, onbespoten groenten verbouwen en klimaatpositief-boeren. Dat betekent dat we meer koolstofdioxide opnemen in de bodem dan uitstoten.

Regeneratieve landbouw gaat een stap verder dan duurzame landbouw. Waar duurzaamheid gaat over het verminderen van de uitstoot, gaat regeneratieve landbouw vooral over het maken van een positieve impact. Dit doen we onder andere door jaarlijks plantaardige compost aan te brengen, de grond onbewerkt te laten (dus geen geschoffel!), geen pesticiden te gebruiken en meer leven te creëren rondom de tuin.

Ons plan is om stap voor stap toe te werken naar een voedselbos. Een voedselbos is een bos waarvan je kunt eten. Denk aan fruit- en notenbomen, struiken, vaste planten en klimmers. Zie je jezelf al plukken?

Campagne voeren

Via het platform CrowdAboutNow gaan we binnenkort live met een crowdfunding campagne. Om te starten hebben we minimaal 20.0000 euro nodig. We hebben daarnaast ruimte voor 33 groentepakketten. Als de campagne zo goed loopt dat we de 20.000 euro hebben gehaald, dan gaan we door tot 40.000 euro zodat we de overstap kunnen maken naar fulltime boeren. 

We gaan een tuinderij overnemen. We betalen daarom een prijs voor de overname, inclusief inventaris. Dit betreft onder andere een keet, kas, kweekbakken, een bloementuin en de in totaal 0.5 hectare aan bedden, inclusief een appelboomgaard, heggen en een mix van verschillende eenjarige en meerjarige gewassen. Voor aankomend jaar gaan we voor een groot gedeelte van de tuinderij nieuwe planten en gewassen inkopen.

Daarnaast gaan we ook samenwerkingen aan met afhaalpunten zodat klanten makkelijk en snel hun verse groentepakket kunnen ophalen. Op deze plekken kan je op een gewenst tijdstip langskomen om je pakket af te halen en vervolgens te genieten van de verschillende groente, kruiden en het bijgevoegde recept. De week daarop kom je weer terug voor je volgende pakket aangezien je deze pakketten wekelijks ontvangt. Zo ben je volledig voorzien van jouw groente gedurende het seizoen (mei t/m november).

Ook gaan we verder bouwen op de huidige staat van de tuinderij en ervoor zorgen dat we elk jaar meer meerjarige gewassen gaan planten zodat de tuinderij transformeert naar een voedselbos. 

We gaan ook een auto kopen voor het brengen van o.a. de groentepakketten naar de afhaalpunten, maar ook voor het ophalen van nieuwe planten en gewassen bij de kweker. Deze moet voorzien worden van brandstof en een verzekering.

Tot slot geven we kosten uit voor de marketing voor Onze Groenteboer zodat het grote publiek onze boodschap goed begrijpt en we onze missie en visie op een goede manier kunnen overbrengen. Denk ook aan kosten voor de website en het platform voor financieel beheer.

Hoe kun je meedoen?

We staan live op CrowdAboutNowJe kunt meedoen door bijvoorbeeld een groentepakket te kopen. Je ontvangt van ons van mei t/m november elke week verse groenten. Je kunt ons ook geld lenen tegenover een rentepercentage van 3,5%, beginnend vanaf 500 euro. Zodra je ons geld leent krijg je daar ook extra’s bij zoals bijvoorbeeld een uitnodiging voor het openingsfeest, je (bedrijfs)naam op onze social mediakanalen voor een seizoen lang, en een rondleiding op de tuinderij met al je vrienden, familie en/of collega’s. 

Wil jij ons een toezegging doen en als allereerste voor een seizoen lang een vers groentepakket van ons afnemen? Laat het ons dan weten zodat we je op de lijst zetten! Bij genoeg aanmeldingen starten we de crowdfunding zodat we zeker weten dat we het minimale bedrag van 20.000 euro behalen. Help ons mee om ons doelbedrag te behalen! 

We zouden het fantastisch vinden als jij ons wil helpen met het opzetten van de tuinderij.  Zo zorgen we er samen voor dat we een positieve impact maken op het klimaat én de kwaliteit van jouw groenten! We horen heel graag van je. Wil of kun je niet meedoen? Laat het ons dat ook gerust weten, alle feedback in deze fase is welkom.

Wil je ons blijven volgen?

Instagram: @onzegroenteboer | LinkedIn: Onze Groenteboer | Website: www.onzegroenteboer.nl 

* Voor trouwe abonnees van Veldlof hanteren wij andere prijzen.

Boek een rondleiding!

Benieuwd naar hoe wij regeneratieve landbouw zien, hoe we de bodem herstellen en hoe wij in onze 'no-dig tuin' gezonde groenten groeien?

Boek een rondleiding voor 12,50 per persoon. Zakelijke rondleidingen zijn ook mogelijk.

Boek je rondleiding