Foto: Gabriela Hengeveld van de tuin in Vreeland

Onze werkwijze

Principe van CSA (Community Supported Agriculture)
Wij hanteren de CSA-principes. We delen de oogst met de lokale gemeenschap. Als je voor een seizoen een groentepakket afneemt, dan heb je een oogstaandeel bij ons. Er is geen garantie op levering van minimale hoeveelheden. Zodra de oogst tegenvalt ontvang je minder, maar bij een goed jaar ontvang je meer. In de lente en de herfst ontvang je wat minder dan in de zomer als we overvloedig kunnen oogsten. Je betaalt ook vooruit, zodat we al de nodige investeringen kunnen doen zoals zaden en plantgoed inkopen. Door deze lange termijnbinding krijgen wij meer zekerheid van ons inkomen.

Waar komen je groenten eigenlijk vandaan?
We weten behalve het land van herkomst niet waar ons eten vandaan komt. Wie is de boer, hoeveel verdient hij of zij er eigenlijk aan en waarom krijgen zoveel boeren parkinson? Hoe is er met de grond omgegaan en hoeveel voedingswaarden zitten er nog in een broccoli van de supermarkt? Van een broccoli die is gegroeid in een uitgeputte bodem van steeds dieper geploeg, veel verschillende soorten pesticiden en zware machines? 

Wat zit er in een pakket?
In een pakket krijg je elke week een mix van 6 tot 8 verschillende soorten groenten en kruiden. In de lente krijg je bijvoorbeeld bladgroenten, radijsjes, asperges en rabarber. In de vroege zomer krijg je bijvoorbeeld tuinbonen, knoflook, bietjes en courgette. In de zomer ontvang je bijvoorbeeld tomaten, paprika, komkommer en pruimen. In de herfst krijg je bijvoorbeeld boerenkool, pompoen, spruitjes en palmkool. Op de website laten we je per week weten wat er in het pakket zit. Je kunt daar ook veel seizoensgebonden recepten vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om te helpen als vrijwilliger en organiseren we een rondleiding op de tuin voor abonnees.

Eerlijke prijs
We hebben de prijzen van de pakketten gebaseerd op basis van een eerlijk loon voor de boer van 17 euro per uur. Wij (Michiel, Fabio en Anna) kunnen onszelf dan €17 euro per uur uitbetalen. Dat is €1,- boven het minimumloon. Voor 30 weken betaal je €670, wat neerkomt op €22,50 per week. 

Ten opzichte van seizoen 2023 kiezen we voor het seizoen 2024 voor één maat pakket. Van dit pakket kunnen ongeveer 1 à 2 personen per week ongeveer 3 tot 4 maaltijden eten. 

Rondleidingen

Leer over regeneratieve landbouw en zie, ruik, voel en proef de tuin!

Boek een rondleiding

Kookworkshops

Wil jij midden in de tuin koken met verse groenten en kruiden die je zelf geoogst hebt? Ervaar de overvloed in de tuin en waan je in utopische sferen!

Boek een kookworkshop
 • Anna de Vos

  Anna coördineert de tuin in Vreeland. Anna organiseert daarnaast kookworkshops, ontwikkelt recepten, schrijft teksten, en verwondert zich over al het leven in de tuin.

 • Michiel Mildner

  Michiel is een echte plantengek en is expert in het denken vanuit de gezondheid van de plant. Je kunt hem wakker maken voor perfect gelukte compost met veel leven, structuur, geur en kleur. Michiel werkt drie dagen per week in de tuin.

 • Anja Kalkman

  Anja helpt ons twee dagen per week. Als iemand kan doorwerken dan is het Anja wel. Deze vroege vogel pakt onder andere zeer efficiënt de pakketten in en is ook te porren voor een bakkie tussendoor!

 • Fabio Vicino

  Fabio helpt een tot twee dagen per week in de tuin en werkt daarnaast met de stichting aan de ontwikkeling van meer regeneratieve landbouwprojecten.

Foto: Gabriela Hengeveld