Gebakken radijsjes met bieslookvinaigrette

Aantal personen: 2 personen
Tijd:
40 minuten

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakje of maatbeker

Ingrediënten:

  • Bosje radijsjes
  • Handje bieslook
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn
  • Gemalen mosterd
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je dit:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij het loof van de radijsjes en was ze schoon. 
  3. Snij de radijsjes door midden.
  4. Leg de radijsjes in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zorg ervoor dat ze allemaal gehusseld in olijfolie zijn. 
  5. Bak de radijsjes voor 30 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de vinaigrette.
  7. Snij de bieslook fijn.
  8. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn en fijngesneden bieslook en voeg wat peper, zout en 1/2 eetlepel gemalen mosterd en roer dit goed door elkaar met een lepel. 
  9. Als de radijsjes klaar zijn serveer je ze als bijgerecht met de vinaigrette. Geniet ervan!