Gevulde courgette met ricotta en salie

Aantal personen: 6 tot 8 personen (uitgaande van een mega courgette + afhankelijk van de grootte van de courgette)
Tijd: 45 minuten

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten:

  • Een mega courgette (of andere grootte courgette)
  • Knoflookbieslook
  • 250 gram (vegan) ricotta
  • 1 ui
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas 
  • 2 tenen knoflook (meer is altijd goed)
  • 1 citroen
  • 1 verse rode chili (of chilivlokken)
  • Verse blaadjes salie
  • Handje zwarte olijven
  • Rode wijnazijn
  • Basmatirijst 
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout

Hoe maak je dit:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de courgette en snij de courgette in de lengte door midden. Schraap met een lepel de binnenkant van de courgette leeg en leg dit apart. Je hebt nu twee 'boten' courgette.
  3. Zet een pan met rijst op. Let op: hou altijd met rijst aan: 2 delen rijst, 3 delen water.
  4. Snij de inhoud van de courgette in grove stukken, snij de ui in stukjes, snij de cherrytomaatjes door de helft, snij de knoflookbieslook klein, snij de knoflook klein (of pers), haal de pitjes uit de peper en snij de peper klein, en snij de olijven door de helft (zo nodig ontpitten).
  5. Bak in olijfolie de ui goudbruin, voeg daarna de inhoud van de courgette, cherrytomaatjes, knoflook, knoflookbieslook, peper en olijven toe. Knijp de helft van de citroen uit. Bak 5 minuten gaar en zet apart.
  6. Giet de rijst af en hussel de rijst samen met de ricotta door de gebakken groenten tot een geheel. Voeg olie, azijn, peper en zout toe om op smaak te brengen. 
  7. Vul de courgetteboten met de vulling en bedek de gevulde courgette met Parmezaanse kaas en top af met de blaadjes salie. 
  8. Bak de courgettes op de onderste trede van de oven 20 minuten gaar, totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer met een simpele salade met Oost-Indische kers bloemen en glas witte wijn!

Geïnspireerd door Jamie Oliver :)