Lavasolie
Tijd: 15 minuten
Benodigdheden:
- Blender of staafmixer
- Kaasdoek of keukenpapier
- Kom
- Maatbeker
- Beugelflesje
Ingrediënten:
- 300 gram olijfolie
- 150 gram lavasblaadjes
Hoe maak je dit:
- Was de lavas en pluk de blaadjes
- Mix de olijfolie met de blaadjes tot een geheel
- Zeef de olie door een kaasdoek of keukenpapier in een maatbeker
- Schenk de lavasolie in een beugelflesje. Tadaaa!
Lavasnieuws
Lavas is ook wel bekend als maggieplant, omdat de smaak doet denken aan maggi. Lavas wordt daarom vaak in bouillon gebruikt. Nou vond ik dat saai en wilde ik iets anders met die prachtige lavasplanten in de tuin. Bij restaurant Alex+Pinard in Amsterdam (dikke aanrader!) ben ik geïnspireerd geraakt door olie van lavas te maken. En dat kan natuurlijk met veel meer kruiden! De olie kun je draperen over salades, maar bijvoorbeeld ook over radijsjes uit de oven (die worden lekker zoet).