Over ons

Wij zijn Fabio en Anna! We zijn elkaar tegengekomen bij Vandebron en vonden elkaar in onder andere de liefde voor de tuin en duurzaamheid, maar ook in salsadansen, persoonlijke ontwikkeling en kwaliteit van leven! We wonen in een tiny house met onze kat, Vito.

Fabio

"Als kleine jongen liep ik tijdens de zomervakanties met mijn Siciliaanse oma naar onze moestuin die 200m van ons huis vandaan lag. Oma had dan altijd een emmer met etensresten bij haar voor de kippen en ik liep er vrolijk achteraan. Mijn Italiaanse familie leefde/leeft daar voor een groot gedeelte zelfvoorzienend en delen veel voedsel op lokaal niveau.

Tijdens het werken voor bedrijven die zich actief inzetten voor het implementeren van duurzame (technologische) oplossingen voor de samenleving raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het telen van groente voor een community.

De afgelopen jaren werd ik nieuwsgieriger naar de combinatie van duurzaamheid en voedselsystemen. Vragen zoals: hoe werk je toe naar een samenleving waarbij je weet waar je eten vandaan komt en hoe kort je de keten van voedsel in (van boer naar consument)? En vooral: hoe doe je dit op een duurzame manier waarbij het gehele ecosysteem hiervan kan genieten?

Toen ik telkens nieuwsgieriger werd naar deze onderwerpen kwam ik in aanraking met regeneratieve landbouw: regeneratieve landbouw gaat verder dan alleen duurzaamheid. Het zorgt voor een positieve impact op het milieu in plaats van het verminderen van uitstoot op een boerderij. Onze Groenteboer was geboren. Mijn passies voor tuinieren, duurzaamheid en ondernemen komen hier bij elkaar."

Anna

"Koken is altijd een passie geweest. Ik heb de fijne kneepjes geleerd van mijn vader. Vooral Italiaans en Indisch zijn onze specialiteiten. En brood bakken! 

Mijn interesse in duurzaamheid is begonnen bij Vandebron, een groene energieleverancier. Ik werkte tussen allemaal mensen die echt impact wilden maken, de wereld wilden verbeteren. Dat vond ik zo inspirerend dat ik naast groene energie me ook ging verdiepen in voeding. 

De huidige landbouw is niet houdbaar en ik ben gaan kijken hoe ik met onbespoten, lokale groenten kon koken. Als de bodem voedingsrijk is, zitten er ook veel meer vitaminen en mineralen in je groenten, en dus veel gezonder. En daar kwam ook de liefde voor de tuin om de hoek. Ik kon immers ook zelf die gezonde groenten groeien in een gezonde bodem. 

Ik heb veel ervaring opgedaan in een tuin op de Veluwe. Elk seizoen ziet de tuin er anders uit. Ik dacht dat ik de tuin in de lente goed kende, maar in de zomer herkende ik niets meer! Alles groeit en verandert: het blad, de bloem, de vrucht, de wortel. Wat een genot om een verse bloemkool te oogsten en direct mee te koken. Het hele proces van groeien tot eten is zo boeiend en leuk!"