Pasta met superverse tomatensaus

Aantal personen: 8 porties
Tijd: 40 minuten

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Kookpan

Ingrediënten:

  • Flinke hand verse basilicum, geplukt en grofgehakt 
  • Basilicumstelen, fijngehakt 
  • 1 middelgrote ui, gepeld en fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 kg rijpe tomaten (of 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr), in partjes
  • Olijfolie om te bakken
  • Olijfolie die je ooit uit Italië hebt meegenomen (extra vierge)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 480 gram volkoren pasta
  • 15 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • De kleinste basilicumblaadjes voor garnering
  • Zeezout
  • Peper

Hoe maak je dit:

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui totdat de ui zacht en lichtbruin wordt. 
  2. Voeg de knoflook en basilicumstelen toe en bak ze een paar minuutjes mee. 
  3. Doe daarna de tomaten en de balsamicoazijn erbij en breng op smaak met zeezout. 
  4. Roer daarna de basilicumblaadjes er doorheen en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Breng een grote kookpan met water aan de kook en doe er lekker veel zout in. Als het water goed kookt doe je de pasta in het water. Kook de pasta 'al dente' zoals op de verpakking van je pasta staat. Let op!! Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookwater. 
  6. Voeg het kopje kookwater toe aan de tomatensaus. 
  7. Schep de pasta door de tomatensaus heen.
  8. Serveer de pasta eerst met die lekkere olijfolie uit Italië en bestrooi daarna de Parmezaanse kaas en de kleine basilicumblaadjes er overheen. Laat mensen zelf extra peper en/of zout toevoegen. 
  9. Buon appetito! 

Recept is geïnspireerd door Jamie Oliver - geheid succes.