Pesto van raapstelen
Tijd: 20 minuten
Benodigdheden:
- Staafmixer
Ingrediënten:
- Een flinke hand raapstelen
- Half bosje knoflookbieslook
- Een handje pijnboompitten, walnoten, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten of welke noten en/of pitten je maar lekker vindt (of een combinatie)
- Handje geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- Olijfolie (die ene lekkere uit Italië)
Hoe maak je dit:
- Was de raapstelen en hak ze in grove stukken (ook de steeltjes!).
- Was de knoflookbieslook en hak ze in grove stukken.
- Plet de knoflook met je snijmes, haal het velletje eraf en hak in kleine stukjes (of pers in de knoflookpers).
- Doe de raapstelen en knoflookbieslook in een maatbeker, en voeg daaraan toe de noten/pitten, de geraspte Parmezaanse kaas, de knoflook en een flinke scheut olijfolie (nooit te schaars met olijfolie zijn).
- Mix alles tot een smeuïge pesto. Je kunt er nog extra zout aan toevoegen, maar de Parmezaanse kaas is al zout van smaak.
Tip: lekker als borrelhap op crostini, door je pasta of onder je boterham met kaas.