Pesto van raapstelen

Tijd: 20 minuten

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Ingrediënten:

  • Een flinke hand raapstelen
  • Half bosje knoflookbieslook
  • Een handje pijnboompitten, walnoten, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten of welke noten en/of pitten je maar lekker vindt (of een combinatie)
  • Handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie (die ene lekkere uit Italië)

Hoe maak je dit:

  1. Was de raapstelen en hak ze in grove stukken (ook de steeltjes!).
  2. Was de knoflookbieslook en hak ze in grove stukken.
  3. Plet de knoflook met je snijmes, haal het velletje eraf en hak in kleine stukjes (of pers in de knoflookpers).
  4. Doe de raapstelen en knoflookbieslook in een maatbeker, en voeg daaraan toe de noten/pitten, de geraspte Parmezaanse kaas, de knoflook en een flinke scheut olijfolie (nooit te schaars met olijfolie zijn).
  5. Mix alles tot een smeuïge pesto. Je kunt er nog extra zout aan toevoegen, maar de Parmezaanse kaas is al zout van smaak. 

Tip: lekker als borrelhap op crostini, door je pasta of onder je boterham met kaas.