Romige Raapstelen Risotto

Aantal personen: 4 personen
Tijd: uurtje

Benodigdheden:

  • Pan met zware bodem
  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten:

  • 8 dl à 1 liter bier (of groentebouillon)
  • 350 gram risotto
  • 80 gram Franse Morbierkaas
  • Grote bos raapstelen (zo vers mogelijk), fijngesneden
  • 60 gram extra belegen kaas, geraspt
  • 3 eetlepels mascarpone of crème fraîche
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je dit:

  1. Verwarm je pan met zware bodem met een flinke scheut olijfolie. Fruit de ui totdat deze glazig is en bak dan de knoflook en risotto mee. Schep alles om, zodat alles glanst.
  2. Voeg dan het bier (of bouillon toe) totdat de risotto een centimeter onderstaat. Breng aan de kook en draai dan het vuur lager. Laat pruttelen voor 20 minuten.
  3. Roer af en toe los, zodat de risotto niet aan de bodem gaat plakken. Voeg zo nodig meer bier of bouillon toe. 
  4. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  5. Draai het vuur uit en voeg de mascarpone of  crème fraîche toe. Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 
  6. Meng de gesneden raapstelen door de risotto. 
  7. Schep alles in de ovenschaal en dek af met de Morbierkaas en extra belegen kaas. 
  8. Schuif de schaal in de oven en bak totdat de kaas goudbruin kleurt (gratineren). 
  9. Geniet ervan!

Dit recept is van Mari Maris (tip!).