Tomatillo salsa met tortillachips

Aantal personen: genoeg voor 4 personen die dippen met tortillachips!
Tijd: 30 minuten

Benodigdheden:

  • Staafmixer / blender
  • Koekenpan
  • Leuk bakje

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie (om mee te bakken)
  • 600 gram tomatillos, in halfjes of kwartjes
  • 1 kleine rode ui, grof gesneden
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 jalapeño chili, gehalveerd
  • 50 gram verse koriander
  • 2 limoenen, geperst
  • Zeezout
  • Tortillachips 

Hoe maak je dit:

  1. Verwarm de olie in de koekenpan en voeg de tomatillos toe met een snufje zeezout. Doe een deksel op de pan en laat ze lekker sudderen voor 15 tot 20 minuten op middelmatig vuur (of elektriciteit). 
  2. Laat de tomaten afkoelen in een bakje.
  3. Doe de ui, knoflook, jalapeño, koriander en limoensap in een blender of mix met je staafmixer, en mix kort zodat wel alles door elkaar zit, maar niet alles platgepureerd is. Er mogen dus nog grove stukjes inzitten. Doe dan de tomatillos erbij en mix totdat alles weer door elkaar zit, maar je wel nog een 'chunky' salsa overhoudt. Breng op smaak met zeezout. 
  4. Serveer in een leuk bakje met tortillachips en dip erop los! 

Geïnspireerd door BBC Good Food.