Wok met paksoi en gember
Aantal personen: 4 personen
Duur: 30 minuten
Benodigdheden:
- Wokpan
- Kookpan
Ingrediënten:
- 2 kolen paksoi
- Zonnebloemolie
- Een dikke duim gember
- 4 tenen knoflook
- Vissaus
- Oystersaus
- Peper
- 300 gram (zilvervlies)rijst
Hoe maak je dit:
- Zet de rijst op met 2 delen rijst en 3 delen water. Voeg wat zout toe aan het water. Zodra er putjes in de rijst verschijnen schep je de rijst om, zet je het vuur zo laag mogelijk en laat je de deksel op de pan.
- Was en snij de paksoi in grove stukken.
- Snij de gember in hele kleine stukjes. Als je de gember uit de vriezer haalt kun je de gember raspen (tip!).
- Snij de knoflook in hele kleine stukjes.
- Zet de wokpan op het vuur met wat zonnebloemolie en laat de pan met olie heet worden.
- Doe de knoflook en gember in de olie en blijf 1 minuut doorroeren, zodat het niet aanbrandt.
- Voeg daarna de paksoi toe en wok ongeveer 2 minuten totdat het blad een beetje zacht wordt, maar de stengel nog lekker knapperig.
- Voeg dan een kleine scheut vissaus toe met peper.
- Doe het vuur uit en voeg een scheut oystersaus toe en mix het geheel.
- Serveer met rijst en buon appetito!