Zachte courgette-knolooksoep

Tijd: 50 minuten
Aantal personen: 4 personen

Benodigdheden:

  • Staafmixer
  • Kookpan
  • Maatbeker

Ingrediënten:

  • 5 dl dikke Griekse (vegan) yoghurt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes (of 1 dikke) in kleine bokjes
  • 5 takjes tijm, gerist en gehakt
  • 2 takjes oregano, gerist en gehakt
  • 1 komkommer, grof gesneden
  • 2 eetlepels citroensap of 3 dl waterkefir
  • 1 liter water
  • 1 klein rood pepertje, van zaad ontdaan en fijngesneden
  • Croutons 
  • Olijfolie

Hoe maak je dit:

  1. Fruit de ui en knoflook in een pan met olijfolie in een kookpan. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbrandt. Voeg daarna de courgette en 3/4 van de tijm en oregano toe, plus de rode peper. Doe daarna de komkommer erbij.
  2. Hussel alles goed door elkaar en vul de pan met 1 liter water, inclusief het citroensap/kefir. 
  3. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna 20 minuten zachtjes pruttelen. 
  4. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie, gladde soep. Je kunt de soep met water aanvullen als je soep te dik vindt. Laat de soep nog 15 minuten pruttelen. 
  5. Serveer met 1/4 van de tijm en oregano, croutons, Griekse yoghurt en wat zout en peper. Buon appetito! 

Je kunt de soep ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. 

Recept van Mari Maris